måndag 15 september 2008

Arbetslösheten

Jag undrar över arbetslösheten? Är det de arbetslösa som lever på i bästa fall 10000 i månaden, som startar industrier, gör jättesatsningar på flera miljarder i nya gruvor eller bygger nya varuhus?

Om inte? Hur kan då en minskad ersättning göra att arbetslösheten minskar? Jag menar om det inte är de som är arbetslösa som skapar arbeten, genom investeringar. Så hur kan en minskad ersättning skapa nya arbetstillfällen. Det enda som händer är att den arbetslöse är tvungen att ta arbeten till lägsta möjliga lön, vilket i sin tur pressar ner alla arbetares lönenivå. Viket inte leder till fler arbeten, utan bara till mer pengar i företagarnas fickor och mindre i din!

Jag anser att det som nu pågår är ett skolexempel på hur vårt samhälle sakta men säkert glider mot ett mer totalitärt, kapitalistiskt samhälle, där människorna utnyttjas utan hänsyn till det mänskliga lidande utnyttjandet orsakar. De som styr, stigmatiserar de arbetslösa, pekar ut dom som arbetsskygga, skumma figurer som behöver piskas in i arbete. Ovanpå det så börjar de att avlyssna medborgarna, den så kallade FRA-lagen.

Vart är Sverige på väg?

Inga kommentarer: