torsdag 7 maj 2009

Allt går åt helvete

Tittar i tidningarna och ser att allt bara blir sämre. Här i Luleå har en pyroman som inte hörts av på 6 år startat sin verksamhet på nytt. Ett hyreshus på Hertsön brann ner för några dagar sedan.

Talibanerna utvidgar sitt territorium och är nu etablerade i Pakistan också, där strider pågår för fullt. I Rosengård så brinner det och laglöshet råder. Polis , väktare och brandkår går inte in i området för risken att bli utsatt för grovt våld.


Den finansiella krisen sprider sig över världen och allt fler hamnar i arbetslöshet. En arbetslöshet som göder social misär, sjukdom, alkoholism, drogmissbruk, kriminalitet, prostitution och fattigdom. En situation som skapar apatiska, fattiga bidragstagare utan hopp.


Ovanpå det så har vi eller har haft en pandemi på gång i Mexiko, som hotar att sprida ett dödligt virus över hela världen. Ett virus som man misstänker kan vara lika dödligt som Spanska sjukan.


Men man ska inte tappa hoppet, ännu skiner solen (ibland) och ozonhålet över Arktis ökar inte i storlek (lika fort som förr). Isarna på Grönland har inte ännu smält och orsakat översvämningar (London och New York ligger fortfarande på torra land) Så lite glad får man vara :-)

Inga kommentarer: