lördag 7 februari 2009

Prostitution i Luleå

Jag läste i Kuriren idag om prostitutionen i Lule. Det fanns flera aktiva prostituerade, i olika åldrar som tog betalt för sex. Tonen i artikeln var nästan tillåtande, som om det vore något nästan önskvärt. Hmm, men artikeln tog också upp det faktum att prostitutionen beror på sociala orsaker.

Sedan så skrev de att kvinnojouren önskade att sexköpslagen även skulle gälla den som köpte sex utomlands. Rent praktiskt så tycker jag att det låter lite befängt. Ska vi ha sådan lagstiftning även när det gäller övriga lagar. Att svenskar som far utomlands på semester ska följa både de lagar som gäller i det land de vistas i, men även svensk lag och vilken lag gäller om det blir två lagar som strider mot varandra?

En person som kör i 160 på autobahn (där det är fri fart) skulle i det scenariot kunna åka dit för fortkörning om det kom fram att han eller hon kört för fort enligt Svensk lag. Det så kallade brottet skulle begås i Tyskland, men bestraffas i Sverige.

När det gäller de prostituerade så anser jag att vi ska se till att den sociala standarden i Sverige är så pass hög så att människor inte behöver sälja sig. Så slipper vi prostitutionen över huvud taget, i alla fall i Sverige.

Inga kommentarer: