lördag 28 mars 2009

Ohälsan i Sverige

Enligt Socialstyrelsens rapport så följer livslängd och hälsa de traditionella klassgränserna. De rika lever längre än de fattiga i Sverige. Slutsatsen de drar är att det bland annat bör satsas mer på information om rökning och hur kvinnor själv ska upptäcka bröstcancer. Snacka om att sakna hjärnceller!

Att allt fler unga kvinnor mår dåligt och att allt fler tar livet av sig. Det beror i första hand på deras livssituation och hur arbetsmarknaden ser ut. Hög arbetslöshet och osäkra anställningar skapar stress. Ovanpå det kommer omgivningens förväntningar samt deras egna förväntningar skapade ur veckotidningstrams och orimliga krav på sig själv.

Att hälsan sedan följer klassgränserna även för de lite äldre är inte så konstigt. Den nya regeringen införde ju straffskatt för pensionärerna och de arbetslösa. Sedan sänkte de A-kassan och lät pensionerna ligga på samma nivå som tidigare.

De sjuka har också drabbats av nedskärningarna som gör att de lever i en stressfylld situation. Allt detta är symptom på den borgerliga regeringens okänsliga attityd gentemot de svaga i samhället.
Man sparkar i det borgerliga Sverige på de fattiga pensionärena, de sjuka och de arbetslösa. Vilket i sig skapar ohälsa.

Att socialstyrelsen inte ser sambandet mellan den borgerliga politiken och ohälsotalen i samhället är helt otroligt. Antingen är man totalt inkompetent eller så går man i alliansens ledband.

Mer om ohälsan i Sverige på ETC

Inga kommentarer: