lördag 7 mars 2009

Varför slåss dom i Malmö?

Demonstranter och polis slåss för fullt nere i Malmö. Men varför? Tror de att situationen i Gaza blir bättre om de slåss och bråkar med polisen? Jag tror inte att det Palestinska folkets sak har nytta av huliganer som slår sönder polisbilar och vandaliserar.

När jag tittade på filmen från Malmö så slogs jag av hur unga huliganerna var. Såg ut som 15 - 16 åringar som gav sig på polisbilarna. Hm 100 smågrabbar som slåss med 1000 vuxna poliser. Undrar om de tror att de faktiskt har en chans att göra något åt tennismatchen mellan Sverige och Israel.

En fredlig demonstration däremot med femtusen personer som trotsar väta och kyla för att visa sin avsky för Israels behandling av palestinier. Är en kraftfull manifestation mot israeliska flygvapnets brandbombning av Gaza.

I denna mordorgie användes amerikanska fosforbomber mot civila mål som sjukhus, bostäder och skolor. Denna vidriga slakt av civila kostade 1800 människor livet, bland dem många barn. Ett uttryck för en övermänniskosyn som alltmer präglar Israelernas attityd gentemot palestinierna.

Inga kommentarer: