torsdag 13 november 2008

Hemlösa äter ur soptunnor

Har Sverige blivit ett sådant uland att vi har hemlösa som äter ur soptunnorna? Tydligen är det så när man läser i tidningarna om de hemlösa och desperat fattiga i Sverige.

När jag var ung så fick jag se en karl som rotade i en soptunna bakom ett flott hus i London. För mig kändes det overkligt att se denne gamle man stå böjd över en soptunna i en av Londons
finare kvarter, Han hade gamla och trasiga kläder på sig och stod i skarp kontrast till ägaren av huset med butler och privatchaufför. För mig etsade sig den här bilden av lyx och fattigdom in på näthinnan och bidrog starkt till min syn på England som ett land med otroliga klassklyftor. Där man bugar för den rike, medan den fattige får stå med mössan i hand och hoppas på smulor från den rikes bord.


Jag har inte besökt London och England sedan dess och det lär nog inte hända heller. För mig var det ett bryskt uppvaknande, när jag såg hur det var att vara fattig respektive rik i en av världens äldsta demokratier.


Och nu har vi också desperat fattiga och hemlösa människor i Sverige, vart fan är vi på väg! Ovanpå eländet, så förgiftar Lidls personal maten i soptunnorna. Har vi tappat vår empati för andra människor så till den grad, att vi aktivt sätter gift i den mat som de brukar äta. Precis som om de vore skadedjur. Till sitt försvar sa personalen att de att satt upp en skylt som varnade för att soporna var förgiftade.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3758017.ab

1 kommentar:

Anonym sa...

Ingen här tycks ha fattat nåt...

Det är inte LIDL som godkänt detta utan det
var en enskild anställd
som tog detta initiativ.

Att ni inte kan läsa innantill...?