tisdag 24 februari 2009

Toni Aldén och mordet på Carolin

bilden föreställer inte Toni AldénJag har läst om mordet på Carolin i tidningarna och hört spekulationer om att Toni inte var den ursprungliga gärningsmannen. Ett scenario som jag hört ett par gånger av personer som har bekanta i en by i Gällivare kommun:
"Carolin kommer till stugan och möter sonen som hon känner sedan tidigare. Ett bråk utbryter och Tonis son skadar Carolin så hon blir allvarligt skadad eller avlider. Sonen ringer upp Toni som avbryter jakten och kommer till stugan. De hjälps åt att flytta hennes bil till stenbron och Toni kör sedan till rastplatsen vid väg 58 där han skjuter Carolin i ryggen"


Jag vet inte om han har en son som är i den åldern och hans barn i hans nuvarande äktenskap är alldeles för unga. Det är nog bara spekulation av byborna som man lugnt kan placera bland alla andra osannolika scenarior. Men folk fortsätter ändå att spekulera i fallet.

Ett par frågor som inte fått något svar är: Varför såg ingen dem vid Stenbron? Varför gjorde han som han gjorde?


Men enligt polisen så är Toni Aldén den enda gärningsmannen. Han har mördat Carolin och sedan försökt att bränna kroppen. Sedan har han enligt dem försökt att sätta dit en arbetskamrat genom att lämna en handske som tillhör kamraten vid platsen där han sköt Carolin.

Ja, ingen person som jag skulle vilja lära känna något närmare. Han verkar ganska kallblodig och med en konstig syn på andra människor. Istället för att ringa efter ambulans och försöka att återuppliva henne så slänger han in henne i bagaget och skjuter henne sedan. Ungefär på samma sätt som man ger en skadad älg nådaskottet.

Inga kommentarer: