söndag 17 januari 2010

Vem är ond? Förskringskassan eller vår regering

Jag ser överallt artiklar om Försäkringskassan och hur onda de människor som arbetar där är. Det som inte står i artiklarna är att det är Sveriges regering som ger direktiv åt Försäkringskassan. Dessa direktiv anger hur Försäkringskassan ska arbeta och om de anställda på försäkringskassan inte följer dessa regler så väntar repressalier.

Det är alltså vår borgerliga regering som bestämmer att sjukdomar ska bedömmas på ett sådant sätt, så att de sjuka inte längre får sjukkassa. De har genom ett pennstreck blivit friska och arbetsföra.

Vem minns inte de dödssjuka som enligt regeringens regler helt plötsligt var friska och skulle ut i arbete. Denna vidriga hantering som försäkringskassans anställda blev beordrade att utföra var till och med för magstark för SVD:s läsare. Denna upprördhet som nästan alla svenskar kände, blev till en folkstorm som tvingade
Reinfeldt och gänget att ompröva sitt beslut.

Det ska inte behövas en folkstorm för att få regeringen att förstå vanliga mänskliga värderingar. Jag ser här ett exempel på personer utan moral och empati som genomför sina beslut utan minsta ånger. Vill vi verkligen att dessa ska styra Sverige eller vill vi ha en regering som bryr sig om de medborgare som bebor landet de styr över?

Inga kommentarer: