måndag 13 april 2009

Borgerlig dominans i tidningsvärlden = minus för Sossarna

Att den borgerliga dominansen i media skulle medföra att Mona Sahlin får fler negativa artiklar än Reinfeldt i opposition är väl inte så konstigt. Det vore ju väldigt underligt om högerpressen skulle vara positivt inställd till en socialdemokratisk partiledare.

Att man sedan kritiserar socialdemokratiska företrädare för att vara för flata inför media, så är det något som jag kan hålla med om. Den sista partiledaren som trots högerns svartmålning av honom, fortsatte att engagerat propagera för ett gott samhälle, var Palme. Som vi alla vet så blev han mördad. Troligtvis av någon som inte delade hans vision. Ett mord som i vissa högerkretsar firades med champagne och cigarr.

Man kan stilla undra: Hur skulle de reagera i borgerliga kretsar, om en ledande socialdemokrat firade statsministerns mord med champagne?

Jag vet inte om morden på socialdemokrater i regeringsställning, kan ha gjort att ledande personer inom socialdemokratin blivit försiktigare. Men tanken är ju inte orimlig.

Länk till artikel i DN

1 kommentar:

Anonym sa...

Missar man att halva egna rörelsen vill ha med (v) i en valallians så kommer dessa reaktioner att rendera i kritiska artiklar. Snygg av dig att inte förstå sambanden.